Leevin palvelutalon ja Rumpupolun palvelutalon, sekä Helli- ja Leevikodin tilannekatsaus

Medioissa olleet uutiset hoivakotien tartunnoista ovat saaneet monet  huolestuneiksi asukkaiden tilanteesta. Lisäksi vierailukielto ymmärrettävästi lisää huolta oman läheisen voinnista.

Haluamme lähestyä teitä kertoaksemme, että kaikki meidän palvelutaloissa, sekä Leevin palvelutalossa, että Rumpupolun palvelutalossa asuvat asukkaat ovat tällä hetkellä terveitä ja voivat hyvin. Noudatamme kaikkia ohjeita ja säännöksiä, joita olemme saaneet viranomaisilta ja näin pyrimme rajoittamaan taudin etenemistä laajemmalti. Rajoitukset toki tuntuvat rajuilta, mutta ne ovat tällä hetkellä ainoa keino taistella tätä epidemiaa vastaan. Tällä hetkellä vierailukielto taloissa on voimassa 13.5 asti, ja odotamme tietoa, jatkuuko rajoitukset vielä tämän jälkeen. Tästä tiedotamme heti myös verkkosivuillamme ja yhteydenotoissa teidän kanssanne.

Haluamme myös kertoa, että käytämme asukaskontakteissa ja hoitotilanteissa suojavarustuksia, joita meillä tällä hetkellä on riittävästi. Pyrimme myös mahdollisimman hyvin ennakoimaan mahdollista tulevaa tarvetta suojavarusteiden osalta ja hankkimaan niitä kaikkiin toimintayksiköihimme tarvittavia määriä. Mikäli tartuntoja tulee, tulemme noudattamaan ohjeistuksia ja rajoittamaan taudin etenemistä kaikin mahdollisin tavoin.

Henkilökuntaa meillä on tärkeä voimavara ja henkilökuntaa meillä on tällä hetkellä hyvin. Henkilökunnassa ei myöskään ole vielä epidemiaan sairastuneita. Pyrimme herkästi myös henkilökunnan osalta olemaan valppaita ja huomioimaan kaikkia mahdollisia muutoksia ja toimimaan meille annettujen ohjeiden mukaisesti. Henkilökunta on suhtautunut hyvin tilanteeseen ja olemme kaikki motivoituneita selviämään tästä tilanteesta mahdollisimman hyvin.

Ymmärrämme että huoli omasta läheisestä on kova ja pyrimme kaikin mahdollisin tavoin edesauttamaan asukkaidemme hyvinvointia. Tässä tarvitsemme myös yhteistyötä ja tukea Teidän puolelta. Yhteydet Teihin on myös asukkaille todella tärkeitä, koska joudumme talojen sisällä rajoittamaan liikkumista ja oleskelua yhteisissä tiloissa ja asukkaille paljon aikaa yksinoloon. Puhelut ja muut yhteydenottokanavat, mitkä ovat mahdollisia ovat erittäin suositeltavia. Olkaa myös herkästi yhteydessä meihin, jos joku asia mietityttää tai olette huolissanne omasta.

21.4.2020

Yhteistyöterveisin,

Toiminnanjohtaja Heidi Wallius-Virkkula, puh: 040 827 5500

Rumpupolun palvelutalon johtaja Erja Laasonen, puh: 0400 782 427

Leevin palvelutalon johtaja Heli Lahtinen, puh: 040 841 2527